Hämeenlinnalainen golfinnovaatio Caddieye tähtää Yhdysvaltain markkinoille

Posted on Updated on

Nuori hämeenlinnalainen yrittäjä Timo Haapaniemi, 24, tähtää uuden innovaationsa kanssa Indiegogo.com sivuston avulla Yhdysvaltain markkinoille. TH Innovationsin päätuote on Caddieye, täysin uudenlainen ja ensimmäinen urheiluun suunnattu etäisyysmittari, joka toimii yhdessä älypuhelimen kanssa.

Caddieye – uuden sukupolven etäisyysmittari
Caddieye on ensimmäinen golfiin ja frisbeegolfiin suunniteltu etäisyysmittari joka hyödyntää laserteknologiaa sekä älypuhelintekniikkaa. Älypuhelimen kamera toimii kiikarina laiteelle ja laitetta ohjataan puhelimitse Caddieye App-sovelluksen avulla. Kenttätietoja voidaan hyödyntää kierroksen suunnitteluun etukäteen – ja luonnollisesti analysoida tuloksia jälkeenpäin. Mittatulokset siirtyvät sovellukseen helposti Bluetooth-yhteyden välityksellä.

”Caddieye yhdistää kaksi yleisesti käytössä olevaa tuotetta yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi, jollaista ei ole ennen tehty urheilumaailmassa. Yhteistyökumppaniksemme olemme onnistuneet samaan kansainvälinen frisbeegolfyhdistyksen PDGA:n. Heidän kauttaan meillä on käytössä erittäin kattavat kenttätiedot frisbeegolf-sovellukseen. Lisäksi golf-sovellukseen on tulossa yli 50 000 kenttää ympäri maailmaa asiakkaiden käyttöön”, kertoo yrityksen perustaja Haapaniemi.

Joukkorahoituksella vauhtia tuotekehitykseen
Caddieye lanseerataan markkinoille vuoden 2016 aikana. Tuotteelle on avattu rahoituskampanja kansainvälisellä Indiegogo -joukkorahoitusalustalla. Indiegogo on väylä sekä rahoituksen keräämiseen, että näkyvyyden lisäämiseen erityisesti tärkeillä Yhdysvaltain markkinoilla. Ennakkomyynnillä katetaan prototyypin viimeistelystä muodostuvia kustannuksia sekä tuotantokustannuksia.

”Tavoitteenamme Indiegogossa on kerätä etäisyysmittarille 90 000 dollarin eli noin 80 000 euron ennakkomyynti. Joukkorahoitukseen voi lähteä mukaan kuka tahansa aiheesta kiinnostunut henkilö tai organisaatio. Pienin summa osallistua on 15 dollaria, jolla käyttöönsä saa ilmaisen sovelluksen sekä kaikki kenttätiedot”, avaa Haapaniemi joukkorahoitusjärjestelmää.

TH Innovations Oy
TH Innovations Oy sai alkunsa junassa syksyllä 2014, kun Hämeen ammattikorkeakoulun Amazing Business Train kulki Ouluun osana opiskelijoiden liiketoiminnan kehittämisopintoja. Haapaniemi kehitti liikeideaansa matkalla eteenpäin ja onnistuneiden kontaktien avulla sai apua tuotekehitykseensä. Yhteistyötä hän tekee mm. First Round Oy:n Peter Ollikaisen, Muotoilutoimisto Siltanen | Sandberg Oy:n, Conceptas Oy:n sekä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa.

Lisätietoja:
Timo Haapaniemi, perustaja, TH Innovations Oy
puh. 050 325 6969, e-mail. timo@thinnovations.fi
Caddieyen Indiegogo-kampanja: http://igg.me/at/caddieye

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s