Osaamissijoittajat

Aloittavat yrittäjät tarvitsevat pääoman lisäksi kokemusta ja kontakteja liiketoiminnan aloittamiseen. Siksi puhumme älykkäästä pääomasta; etsimme sijoittajia, jotka ovat valmiita panostamaan aloittavaan yritykseen työtä pääoman kera tai ainoastaan omaa työtä.

Yhdistävä tekijä voi olla kokemus tietyltä toimialalta tai vahva kokemus markkinoinnista ja myynnistä. Osa osaamissijoituksista täyttää puuttuvan roolin yrityksen organisaation johdossa; yleensä kyse on toimitusjohtajasta, myyntijohtajasta tai tuotekehityksen vetäjästä.

First Round Oyn voimavara on sen olemassa oleva ja testattu osaamissijoitusverkosto. Se on käytössäsi ja se toimii! Jos sinä haluat osaamissijoittajaksi tai tarvitset osaamissijoittajaa – ota yhteyttä ja aloitetaan yhteistyö.

Käytännössä Sweat Equity -sijoitus tarkoittaa, että yksityishenkilö tai yritys, jolle on syntynyt esimerkiksi syvällistä osaamista tai verkostoja jostakin aihealueesta, antaa osaamisensa tai verkostonsa kohdeyrityksen käyttöön osakkuutta vastaan. Kansanomaisesti osaamissijoituksesta käytetään nimitystä ”hikipääoma”.

Osaamissijoituksen muoto on vapaa. Se voi olla esimerkiksi markkinointiviestintää, tuotemuotoilua, kansainvälistämistä tai taloushallintopalveluita. Osaamissijoituksesta tehdään normaali osakassopimus ja se on muodoltaan pitkäjänteistä.

firstround_kasvu