Rahoituspalvelut

Aloittavat yritykset tarvitsevat älykästä pääomaa. First Round pyrkii yhdistämään julkisen sektorin tuen ja rahoitusmallit, sijoittajat sekä aloittavat yritykset tavalla, joka palvelee kaikkien etuja. Kasvuhakuisille startup- tai kasvuvaiheen yrityksille First Round Oy hakee pääomasijoituksia omasta noin 40 sijoittajan renkaasta. Lisäksi First Round toimii lähesessä yhteistyössä FiBANin kanssa. Palvelumme on pääsääntöisesti provisiopohjaista. rahoituspilvi2

Prosessi etenee seuraavasti:

  • Yrityksen perustietojen analysointi
  • Tietojen täydentäminen – NO GO / YES GO päätös rahoitushaulle
  • Toimeksiantosopimus
  • Sijoittaja materiaalien valmistelu ja sijoittaja yhteydenotot
  • Neuvottelut ja rahoitus

(Mikäli emme lähde viemään ideaasi eteenpäin se ei välttämättä tarkoita, ettei ideallasi ole edellytyksiä menestymiseen. Idea ei välttämättä ole vielä riittävän valmis, jolloin voimme tarjota kehityspalveluitamme, tai se ei sovi First Roundin sijoittajarenkaan kohdealueisiin.)

Rahoituksen haku

Me First Roundilla autamme yritystänne kaikissa rahoituksen hakuun liittyvissä asioissa. Katsomme yhdessä sinun kanssa tilanteen ja mahdollisen rahoitustarpeen. Lisäksi osaamme rakentaa sellaisia firmoja ja tiimejä, jotka kiinnostavat rahoittajia.Kasvuyrityksen varhaisen vaiheen rahoitusmahdollisuuksia ovat tyypillisesti Finnveran rahoitus ja takaukset, bisnesenkelirahoitus ja erilaiset joukkorahoitukset.  Bisnesenkelirahoituksessa uusin yhteistyökumppanimme on FiBAN (Finnish Business Angels Network), jonka First Round toi Riihimäelle alkuvuodesta 2015.

Lisäksi julkisella puolella näitä tukee ELY-keskuksen ja Tekesin rahoitus tuotekehitykseen, markkinaselvityksiin, konseptien todentamiseen ja kansainvälistymiseen. Maaseutualueilla ELY:ltä on mahdollisuus saada rajoitetusti tukea yrityksen perustamiseen, investointeja ja kokeiluihin. Ulkopuolisella rahoituksella täydennetään yrittäjän tai yrittäjien omaa panosta ja pankkirahoitusta.

Jos yrityksesi tarvitsee apua missä tahansa rahoitukseen liittyvissä asioissa, olethan yhteydessä meihin.