Riihimäki yksityistää yrityskehitystoiminnan

RIIHIMÄKI YKSITYISTÄÄ YRITYSKEHITYSTOIMINNAN

First Round Oy:n menestystarina jatkuu uuden omistajapohjan myötä, kun Riihimäen kaupunki luopuu osuudestaan yrityksestä. Samalla Riihimäellä otetaan käyttöön uusi toimintamalli, jossa yrityshautomopalvelut tuotetaan yksityiseltä pohjalta, perinteisen julkisesti toteutetun mallin sijaan.

Kehitysyhtiö ja yrityskiihdyttämö First Round Oy on täyttänyt nopeasti aikaisemmin kartalla olleen hautomoaukon ja nykyisin asiakaskuntaan kuuluu noin 20 kasvuyritystä. Riihimäen kaupungin panostus kiihdyttämön toimintaan ja kasvuun on ollut suuri, niin osaamisen kuin rahoituksenkin osalta. Riihimäen alueen kehittymisen ja hyvän maineen ansiosta yrityskehitystoimintaan on saatu houkuteltua asiakkaita myös alueen ulkopuolelta. Tämä tukee edelleen alueen kasvua ja kehitystä uusien innovaatioiden ja rakenteiden ansiosta.

”First Round Oy:n tulopohja on laajentunut hienosti, ja mahdollistaa nyt toiminnan jatkumisen yrittäjäpohjalta”, toteaa väistyvä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Herpiö, Riihimäen kaupungin elinkeinojohtaja.

Yrityskiihdyttämön keskeinen sijainti Suomen kasvukäytävällä on myös osaltaan lisännyt yrityskehitystoiminnan kasvua. Kasvukäytävän alueella tehdään noin puolet maan yritysten liikevaihdosta, joka takaa First Roundille laajan asiakaskunnan. Hyvien asiakaskontaktien lisäksi First Roundilla on erinomaiset verkostot niin osaamissijoittajiin, rahoittajiin kuin julkisiin toimijoihinkin.

”Uusi omistajajärjestely on Riihimäen kaupungin näkökulmasta tarkoituksenmukainen toimenpide. Se osaltaan varmistaa toiminnan edelleen kehittämisen”, sanoo Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen.

First Round toimii ajan hermolla ja on asiakasyritystensä kautta mukana uusien innovaatioiden kehittelyssä muun muassa cleantechin eli puhtaan teknologian alalla. Lisäksi First Roundin asiakasyritykset toimivat niin teollisten designtuotteiden valmistuksen kuin perinteisten toimialojen kuten energian ja valmistavan teollisuuden sekä rakentamisen parissa.

”3D-Printti Finland Oy:n liiketoiminnan käynnistyksen ja kehityksen on osaltaan mahdollistanut First Roundin arvokas tuki. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja mutkattomasti. On hienoa että First Round on tukenut yrittäjyyttä hyvin asiakaslähtöisesti ja nyt voi itsekin toteuttaa yrittäjyyttä omassa toimintamallissaan.”, kertoo Petri Kuossari, First Round Oy:n asiakkaan 3D-Printtin Finland Oy:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja.

Hyvin toimivaa yhteistyömallia maakunnan elinkeinotoimijoiden kanssa kehitetään jatkuvasti. Yhteistyömallista voivat oppia myös muiden alueiden elinkeinotoimijat. Uuden toimintamallin myötä First Round Oy:n henkilökunnasta tulee yrityksen merkittävä omistaja.

Lisätiedot

Timo Liukko, johtaja, p. 040 701 2272, timo.liukko@firstround.fi

Peter Ollikainen, kehityspäällikkö,  p. 050 487 2668, peter.ollikainen@firstround.fi

Mika Herpiö, Riihimäen kaupungin elinkeinojohtaja, p. 040 500 3345,mika.herpio@riihimaki.fi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s